Postimi automatik i artikujve nga ASP.NET MVC ne Facebook

asp-_net-facebook-loginShpesh me ka ndodhe qe rregullu dicka edhe mos me shenu, tu mendu qe masi e mesova njhere, e boj gjithehere. Mirepo, nuk me ka dale mire asnjehere. Per kete arsye sot vendosa me postu si me publiku prej C# (ne rastin time ASP.NET MVC) direkt me nje nga faqet e juaja ne Facebook.

Skenari im ishte ky: nje sajt i veturave (www.veturaneshitje.com) ku vizitori mundet me fute veturen qe e ka per shitje dhe kjo veture automatikisht me u publiku ne faqen e Facebook (https://www.facebook.com/veturaneshitje). Fillimisht per kete pune perdora Grafiti RSS, nje Facebook App qe mundesojke me ja dhane nje RSS feed, mandej ky postojke ne wall te faqes. Problemi me kete aplikacion ishte se filloj me mi gjeneru linkat gabim (ndoshta edhe une gabim e kon konfiguru), keshtu qe vendosa me publiku direkt prej websajtit ne wall.

Pas google-imit, gjeta disa poste te mira, mirepo e keqja e tyne ishte se krejt kerkojshin qe perdoruesi i cili po poston duhet me u kyc ne FB dhe me i pranu kushtet e FB App-it. Kjo nuk ishte zgjidhja per mua, sepse qellimin e kisha qe me i perdore kredencialet e mia ne kod, qe me mujt me postu ne emer timin dhe jo me detyru perdoruesin me u marr me hapa te tjere.

Dy dite te mira mi ka honger ky problem, me dofar access tokena, app tokena, jo short time, jo long time… hajmedet haj. Per me i ra shkurt, keta jane hapat si me bo qe permes nje TOKEN me postu ne Facebook Page. Continue reading

Nje vit Windows Phone

Windows Phone 7Rreth ni vit me heret, switch-rata nga pajisja mobile Android ne nje Windows Phone 7. Arsyeja e konvertimit ishte e thjeshte, te zhvilloj(me) aplikacione per platformen me te re (ne ate kohe) mobile te Microsoft.

Pas disa planifikimesh dhe shtrydhjesh te trurit se bashku me koleget (@betimdrenica dhe @dudemqe) filtruam disa propozime per t’i shtyer me tutje, mirepo per arsye te ndryshme keto propozime/projekte mbeten vetem ne task managerat tone. Ketu perjashtojme rastin e Contacts Factbook (http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/contacts-factbook/da94664d-30f1-4b63-b471-dcbdc3a695e0) te cilin Betimi me mund te madh ma ne fund e publikoj.

Pajisja Windows Phone me “mbeti” ne dore dhe u be telefoni primar qe e perdorja. Kjo pajisje ishte nje HTC Mozart qe per nga hardueri, per ate kohe ishte mjafte e mire, mirepo ne ditet e sotit, softueri apo OS e bene diferencen. Continue reading

Using Dotnetnuke FNL Module to create random quotes

Few days ago, I was working on a project that was a website for a training center. Website required to have random quotes. Because I managed to make it different, I thought it’s good to share it. When it comes to websites, my default option is Dotnetnuke. I used to work with DNN since version 3, so it’s quite easy for me to do things with it. Sometimes I find people(developers) having a little doubt about Dnn, but as I noticed, for most of them it’s because they don’t know how to use or they had misconceptions about DNN. Once I had the chance to present to them, I saw they change their minds about it :).

There are a lot of free DNN modules developed by core members or other developers, you can find most of them on Codeplex using Dotnetnuke key in search criteria, or you can go to Dotetnuke Forge. If none of them helps what you are looking for, it’s quite easy to develop one of your own.  You can start by using Christoc’s module template. Continue reading

Nga takimi i ALNUG: Njoftim me Dotnetnuke

Pjese nga prezantimi i mbajtur ne takimin e Albanian .NET User Group. Pershkrim siperfaqesore ose njoftim me CMS platformen me te perhapur ne .NET – Dotnetnuke.

Nese nuk funksionon video, ketu eshte linku i videove http://www.youtube.com/playlist?list=PLA7688FE4E4A93CE0

Albanian .Net User Group organizoi ngjarjen dedikuar web zgjidhjeve në Microsoft platformë.

Agjenda:
– Dotnetnuke – Rexhep Kqiku, 10.30 – 11.00
– Orchard – Qendrim Jusufi, 11.10 – 11.40
– Backbone – Egzon Zeneli – 11.50 – 12.20
– Web Platform Installer – Adem Gashi – 12.30 – 13.00 Continue reading

Ndertimi i Corporate Identity

Duke qene se ne tri vitet e fundit kam qene pjese vendimmarrëse ne ndërtimin e identitet te disa kompanive këtu ne Kosove, mendova ta ndaj me ju këtë pak eksperience qe e kam pasur.

Fillimisht dua ta sqaroj se nuk jam (graphic, web)dizajner, ‘mbahna’ si web developer, mirëpo ndoshta prirjet kane bere qe te jem pjese kryesore e grupeve për corporate identity. Ajo çka nuk mund ta ‘bajë’ është kur një kompani (qofte edhe start-up) nuk investon ne identitet. Kjo ka qene edhe arsyeja qe ne kompanitë ku kam qene pjese, e kam ‘forcirate punën’ për ndërtimitn e corporate identity.

Gjenerimi i vizitkartave nga Microsoft Publisher (aplikacion qe vjen me suiten Office), printimi i faturave nga Excel, ndërtimi i logos me Paint, etj etj… janë gjera qe një ‘vesvesli’ e bëjnë të ndjehet sikletshem. Continue reading

ASP.NET tash e tutje Open Source

Image

Para disa ditëve Microsoft njoftoj se ASP.NET tash e tutje do te jete open source. Ky lajme është pritur mjafte mire nga ana komunitetit te zhvilluesve qe si baze e kanë platformën .NET. Personalisht mendoj se ky ka qene një hap shume i mire nga Microsoft; e para se është një dëshmi e mire se Microsoft vazhdon ta  përkrah konceptin e open source dhe e dyta ne aspektin teknik do te ketë shume përparësi e njëra nga to është qe te zhvilluesit e tjerë jashtë Microsoft te kontribuojnë duke dhëne feedback ose duke bere check-in Continue reading

Pajisja ma e dedikuar!

Shpesh e gjej veten dhe te tjerët qe janë te adiktuar nga pajisjet e ndryshme qe sot i kemi ne tregjet botërore, patjetër. Lista e këtyre pajisjeve fillon nga pajisjet mobile qe i përdorim për komunikim, duke kaluar neper laptop dhe PC e deri tek gadgets te ndryshme. Si një i ri qe punon diku, edhe mua me është dhënë shansi qe te mund te blejë (ose te me falin/dhurojnë) pajisje te ndryshme. Fillimisht ‘cërrcatjen’ e pare e kam pasur nga një telefon Siemens SL 45i i cili në at kohë i sfidonte konkurrentet tjerë (bie fjala Nokia) që ishin ‘polifonik’ dhe me ngjyra, duke ofruar ruajtje te mediumeve mp3 në një kartele me rrafsh 32Mb (me te cilën ndihesha shume komod). Nga ky telefon, kalova nëpërmes një procesi Siemens-Nokia me ngjyra-HTC. Continue reading

Masa reciprociteti edhe ndaj perendimit!

Pasi qe kjo teme është mjafte aktuale, mendova qe është koha ma e mire edhe unë mu shpreh ne këtë drejtim. Për ketë teme jam nxitur nga diskutimet qe i kam pasur ne dy eventet e fundit te UG-ve me disa IT te respektuar ne Kosove :).  E këto diskutime janë si rezultat i pamundësisë për me i kry disa taska qe për një te ri perëndimorë janë ‘piece of cake’. Listën e këtyre detyrave (problemeve) e kisha fillua nga pamundësia e blerjes se një domaini ne godaddy, publikimin e një aplikacioni për iPhone, publikimin e një aplikacioni ne Windows Phone Marketplace, masa te paparapara për marrjen e një kartele PayPal, lirinë e lëvizjes në shtetet jashtë Kosovës etj etj. Continue reading

What’s new in ASP.NET 4.5 and Visual Studio 11

In this video Rexhep Kqiku presents new features that are coming in ASP.NET 4.5 and Visual Studio 11. This presentation was part of the inaugural meeting of Albanian SQL Server User Group (ASSUG).

Main Topics in this presentation:
What’s new in CSS Editor
HTML Editor
JavaScript Editor
Bundling and Minification
Page Inspector
ASP.NET Web Forms 4.5
Model Binding
Request Validation Features
What’s new in ASP.NET MVC 4

Presentation file (.pdf)

Presentation is in Albanian language

Mos u mërzit!

Dont worry

Mos u mërzit me ata që herë pas here deklaronin rrejshëm se:”Japin jetën dhe gjithçka kanë për ty”, e që në fatkeqësinë e parë, të shesin fare lirë.

Mos u mërzit me ata që të kanë dhënë besë e fjalë për sinqeritet, besueshmëri e sakrificë, pasi në fjalët e tyre nënkuptohej diçka tjetër “ti je viktima”. Në fakt, viktima është ai vetë, pasi gënjeu ndërkohë që ti e mbajte fjalën, ai tradhtoi ndërkohë që ti u tregove i besës.

Mos u mërzit me atë të cilit i ke besuar sekretet e tua dhe i hape zemrën, e ai, i përdori si armë dhe mjete shantazhi kundër teje.

Mos u mërzit, se Zoti është me ty, e aspak me atë, ti je i sinqertë dhe i besueshëm, kurse ai, tradhtar dhe gjynahqar.

Mos u mërzit me dikë që të shiti për një interes material. Në fakt, ia vlen të gëzohesh pasi shpëtove shpirtin tënd dhe iu ktheve biografisë tënde të fisme.

Mos u mërzit nëse nuk gjen gjë tjetër për të ngrënë, përveç një kothereje të thatë elbi, ndërkohë që fqinjët e tu trashen e vuajnë nga mbipesha. Nesër, krimbat do i hanë trupat e të gjithëve, duke mos lënë gjë, ndërkohë që veprat e mira janë përjetësuar. Continue reading