Gishti i drejtuar

Te gjithe njerezit i trazoi masakra qe ndodhi dje ne Norvegji. Ne anen tjeter, ne arenen mediale ndodhi masakra e radhes; ende pa u vertetua autori i krimit, gishti u drejtua edhe njehere kah muslimanet gjegjesishte kah Islami. Kjo ndodhi ne mediumet e ndryshme boterore, pa i lene anash mediumet shqipetare (me saktesisht disa ketu ne Kosove).

Disa nga keto mediume (shqipetare), nuk e di pse kishin qejf qe ky, terroristi norvegjez (krishter), te jete nje musliman. E di qe nuk ju erdhi mire qe nuk doli musliman, dhe u perballen me aprovimin e komenteve qe nuk i deshirojne, mirepo ketyre mediumeve ju mbetet nje aternative, qe e perdorin shume shpesh RRENA. Po, keta munden me rrejt, se as nuk e kan te ndalume (haram) as nuk e bojn dert.

Duke e dite qe zakonisht gishti po ju drejtohet muslimaneve dhe duke i pasur ne koke disa argumente historike, deshta ti shenoj disa “bullet points” qe ne fund me shikua totalin se kush – cka po del.

OK, atehere me poshte i kemi disa fakte historike qe munden me e dhene nje pasqyre se kush eshte me terrorist.

Zbulimi i Amerikes – kushtoi me mbi gjsyme miliarde (rreth 800 milione) banore vendes te vrare. Sic e dijme, pushtimin e Amerikes nuk e bene muslimanet, por europianet me shumice krishtere, dhe nje pjese jehude. Keta qe kane zhdukur 800 milion banore te pafajshem vendes, a ishin terroriste apo jo, vlersoni ju?!

Lufta e pare boterore – shkaterrimi i pa pare deri atehere ne historine e njerezimit, kushtoi 9 milione jete te humbura njerzish. Keta qe e filluan kete lufte, a ishin musliman?! Jo, keta nuk ishin muslimane, por ishin shtete me shumice dermuese me te krishtere, qe luftonin ta ‘hanin‘ njeri-tjetrin.

Lufta e dyte boterore – rreth 70 milione njerez te vrare!!! Shkaktar i luftes ishte invazioni i Gjermanise (prape, shumice krishtere) ne shtetet tjera, poashtu me shumice krishtere. As kete lufte, nuk e filluan muslimanet!!! E keta qe vrane miliona njerez, gjykoni ju, a duhet ti quajme terrorist, apo jo?!

Lufterat ne ish-Jugosllavi –  te inicuara nga ‘kasapi i Ballkanit‘, nje ortodoks i krishter nga Serbia me emrin  Sllobodan Milloshevic. Luftera keto, me shkaterrueset ne Europe, qe pas luftes se dyte boterore. Masakrat: Prekaz, Izbice, Meje,  Recak (e kjo liste eshte shume e gjate), duke mos e harruar kulmin e karrieres se tij, Serbenicen.

Per te mos vazhduar me me raste individuale si ky ne Oslo te Norvegjise, ose si disa tjera ne univerzitetet e Amerikes, ju kisha lute qe mos te bijme pre e medieve te ndryshme (lokale e boterore), qe krejte  gishtat e duareve dhe te kembeve te tyre i drejtojne kah muslimanet pa ‘bi gajri hak‘.

Dua te perfundoj me nje thenie te profetit Muhamed (paqja dhe bekimi i Zotit qofte mbi te!): “Musliman eshte ai, nga goja dhe dora e te cilit, jane te lire njerezit e tjere”.

Zoti na ruajte nga te keqijat tona!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s