Nga takimi i ALNUG: Njoftim me Dotnetnuke

Pjese nga prezantimi i mbajtur ne takimin e Albanian .NET User Group. Pershkrim siperfaqesore ose njoftim me CMS platformen me te perhapur ne .NET – Dotnetnuke.

Nese nuk funksionon video, ketu eshte linku i videove http://www.youtube.com/playlist?list=PLA7688FE4E4A93CE0

Albanian .Net User Group organizoi ngjarjen dedikuar web zgjidhjeve në Microsoft platformë.

Agjenda:
– Dotnetnuke – Rexhep Kqiku, 10.30 – 11.00
– Orchard – Qendrim Jusufi, 11.10 – 11.40
– Backbone – Egzon Zeneli – 11.50 – 12.20
– Web Platform Installer – Adem Gashi – 12.30 – 13.00 Continue reading

Ndertimi i Corporate Identity

Duke qene se ne tri vitet e fundit kam qene pjese vendimmarrëse ne ndërtimin e identitet te disa kompanive këtu ne Kosove, mendova ta ndaj me ju këtë pak eksperience qe e kam pasur.

Fillimisht dua ta sqaroj se nuk jam (graphic, web)dizajner, ‘mbahna’ si web developer, mirëpo ndoshta prirjet kane bere qe te jem pjese kryesore e grupeve për corporate identity. Ajo çka nuk mund ta ‘bajë’ është kur një kompani (qofte edhe start-up) nuk investon ne identitet. Kjo ka qene edhe arsyeja qe ne kompanitë ku kam qene pjese, e kam ‘forcirate punën’ për ndërtimitn e corporate identity.

Gjenerimi i vizitkartave nga Microsoft Publisher (aplikacion qe vjen me suiten Office), printimi i faturave nga Excel, ndërtimi i logos me Paint, etj etj… janë gjera qe një ‘vesvesli’ e bëjnë të ndjehet sikletshem. Continue reading

Gishti i drejtuar

Te gjithe njerezit i trazoi masakra qe ndodhi dje ne Norvegji. Ne anen tjeter, ne arenen mediale ndodhi masakra e radhes; ende pa u vertetua autori i krimit, gishti u drejtua edhe njehere kah muslimanet gjegjesishte kah Islami. Kjo ndodhi ne mediumet e ndryshme boterore, pa i lene anash mediumet shqipetare (me saktesisht disa ketu ne Kosove).

Disa nga keto mediume (shqipetare), nuk e di pse kishin qejf qe ky, terroristi norvegjez (krishter), te jete nje musliman. E di qe nuk ju erdhi mire qe nuk doli musliman, dhe u perballen me aprovimin e komenteve qe nuk i deshirojne, mirepo ketyre mediumeve ju mbetet nje aternative, qe e perdorin shume shpesh RRENA. Po, keta munden me rrejt, se as nuk e kan te ndalume (haram) as nuk e bojn dert.

Duke e dite qe zakonisht gishti po ju drejtohet muslimaneve dhe duke i pasur ne koke disa argumente historike, deshta ti shenoj disa “bullet points” qe ne fund me shikua totalin se kush – cka po del. Continue reading