Nje vit Windows Phone

Windows Phone 7Rreth ni vit me heret, switch-rata nga pajisja mobile Android ne nje Windows Phone 7. Arsyeja e konvertimit ishte e thjeshte, te zhvilloj(me) aplikacione per platformen me te re (ne ate kohe) mobile te Microsoft.

Pas disa planifikimesh dhe shtrydhjesh te trurit se bashku me koleget (@betimdrenica dhe @dudemqe) filtruam disa propozime per t’i shtyer me tutje, mirepo per arsye te ndryshme keto propozime/projekte mbeten vetem ne task managerat tone. Ketu perjashtojme rastin e Contacts Factbook (http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/contacts-factbook/da94664d-30f1-4b63-b471-dcbdc3a695e0) te cilin Betimi me mund te madh ma ne fund e publikoj.

Pajisja Windows Phone me “mbeti” ne dore dhe u be telefoni primar qe e perdorja. Kjo pajisje ishte nje HTC Mozart qe per nga hardueri, per ate kohe ishte mjafte e mire, mirepo ne ditet e sotit, softueri apo OS e bene diferencen. Continue reading

Advertisements

Using Dotnetnuke FNL Module to create random quotes

Few days ago, I was working on a project that was a website for a training center. Website required to have random quotes. Because I managed to make it different, I thought it’s good to share it. When it comes to websites, my default option is Dotnetnuke. I used to work with DNN since version 3, so it’s quite easy for me to do things with it. Sometimes I find people(developers) having a little doubt about Dnn, but as I noticed, for most of them it’s because they don’t know how to use or they had misconceptions about DNN. Once I had the chance to present to them, I saw they change their minds about it :).

There are a lot of free DNN modules developed by core members or other developers, you can find most of them on Codeplex using Dotnetnuke key in search criteria, or you can go to Dotetnuke Forge. If none of them helps what you are looking for, it’s quite easy to develop one of your own.  You can start by using Christoc’s module template. Continue reading

Nga takimi i ALNUG: Njoftim me Dotnetnuke

Pjese nga prezantimi i mbajtur ne takimin e Albanian .NET User Group. Pershkrim siperfaqesore ose njoftim me CMS platformen me te perhapur ne .NET – Dotnetnuke.

Nese nuk funksionon video, ketu eshte linku i videove http://www.youtube.com/playlist?list=PLA7688FE4E4A93CE0

Albanian .Net User Group organizoi ngjarjen dedikuar web zgjidhjeve në Microsoft platformë.

Agjenda:
– Dotnetnuke – Rexhep Kqiku, 10.30 – 11.00
– Orchard – Qendrim Jusufi, 11.10 – 11.40
– Backbone – Egzon Zeneli – 11.50 – 12.20
– Web Platform Installer – Adem Gashi – 12.30 – 13.00 Continue reading